Velobet

Tältä sivulta löydät kaikkien jääkiekon MM-kisojen 2024 tulokset sekä reaaliaikaisen liveseurannan. Kisat pelataan Tšekissä 10.-26. toukokuuta. Kisoihin osallistuu yhteensä 16 joukkuetta, jotka on jaettu kahteen lohkoon. Kummankin lohkon neljä parasta jatkaa pudotuspeleihin, jotka alkavat 23. toukokuuta. Lohkovaiheen otteluissa on jaossa kolme pistettä, jotka jaetaan joko ottelun voittajalle, jos ottelu päättyy varsinaisella peliajalla, tai molempien joukkueiden kesken, mikäli ottelu venyy jatkoajalle.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets

Alla olevaa taulukkoa päivitetään säännöllisesti otteluiden lopputulosten mukaan. Taulukko päivitetään aina mahdollisimman nopeasti otteluiden päättymisen jälkeen, jotta sinulla olisi aina tuoreimmat tiedot tuloksista ulottuvillasi. Tältä sivustolta löydät myös liveseurannan kaikista jääkiekon MM-kisojen otteluista. Sen avulla voit seurata otteluiden etenemistä reaaliajassa. Maalien lisäksi raportoimme kaikki otteluiden tärkeimmät tapahtumat livetulokset-kohdan alla.

Livetulokset ja liveseuranta jääkiekon MM-kisoista 2024

Vinkki: Klikkaa sitä ottelua, josta haluat lisätietoa. 

Jääkiekon MM-kisojen 2024 tulokset

Vinkki: Klikkaa sitä ottelua, josta haluat lisätietoa. 

USA
3 - 4 JA
Latvia
Kanada
5 - 2
Saksa
Kanada
4 - 2
Latvia
USA
3 - 4 JA
Saksa
USA
3 - 0
Tšekki
Sveitsi
1 - 3
Saksa
Ruotsi
1 - 3
Latvia
Kanada
4 - 1
Suomi
Slovakia
4 - 1
Norja
Saksa
5 - 0
Ranska
Ruotsi
3 - 4 JA
USA
Kanada
3 - 1
Tšekki
Sveitsi
3 - 4 JA
Latvia
Suomi
7 - 1
Tanska
Tanska
1 - 4
Ruotsi
Kanada
2 - 3 RL
Norja
Kazakstan
4 - 3
Slovenia
Itävalta
4 - 3 RL
Unkari
Slovenia
0 - 1
Slovakia
Saksa
7 - 2
Unkari
USA
9 - 0
Ranska
Tšekki
2 - 4
Sveitsi
USA
3 - 0
Tanska
Norja
0 - 2
Tšekki
Kanada
2 - 3
Sveitsi
Itävalta
1 - 3
Suomi
Ruotsi
4 - 0
Ranska
Kazakstan
0 - 7
Latvia
Latvia
3 - 2
Slovenia
Unkari
1 - 7
Suomi
Kazakstan
4 - 3 RL
Slovakia
Itävalta
2 - 4
Saksa
Unkari
1 - 7
Ruotsi
Tšekki
6 - 2
Slovenia
Sveitsi
4 - 2
Slovakia
Tanska
4 - 6
Saksa
USA
4 - 1
Itävalta
Latvia
2 - 1
Norja
Suomi
5 - 3
Ranska
Kanada
5 - 1
Kazakstan
Slovenia
0 - 1
Norja
Tanska
6 - 2
Itävalta
Sveitsi
5 - 0
Kazakstan
Ranska
2 - 3 JA
Unkari
Slovakia
1 - 2 RL
Kanada
Saksa
2 - 3
USA
Suomi
1 - 2 RL
Ruotsi
Tšekki
3 - 4 JA
Latvia
USA
7 - 1
Unkari
Slovenia
2 - 5
Kanada
Norja
0 - 3
Sveitsi
Ranska
3 - 4 JA
Tanska
Ruotsi
5 - 0
Itävalta
Tšekki
5 - 1
Kazakstan
Sveitsi
7 - 0
Slovenia
Ranska
2 - 1 JA
Itävalta
Norja
3 - 4 RL
Kazakstan
Unkari
1 - 3
Tanska
Slovakia
2 - 1
Latvia
Saksa
3 - 4
Suomi
Slovakia
2 - 3
Tšekki
Suomi
1 - 4
USA
Ruotsi
1 - 0
Saksa
Latvia
0 - 6
Kanada

🔢 Jääkiekon MM-kisojen 2024 tulokset – näin pisteet jaetaan

Kuten aiemmat jääkiekon MM-kisat ovat näyttäneet, matka finaaliin on täynnä yllätyksiä. Osa joukkueista naaraa nimekkäitä vahvistuksia NHL:stä kovin odotuksin, mutta ilman toivottua lopputulosta, kun pelaajat eivät ehti tottua joukkueen pelitapaan tai ovat yksinkertaisesti liian puhki raskaan kauden päätteeksi. Vastavuoroisesti nimettömämmät, tiiviiseen joukkuepeliin nojaavat joukkueet saattavat yllättää, kuten Suomi teki vuoden 2019 MM-kisoissa.

Tältä sivulta löydät kaikki tärkeimmät tiedot kaikista jääkiekon MM-kisojen otteluista. Päivitämme ottelujen tulokset heti ottelujen päätyttyä suoraan IIHF:n virallisilta sivuilta, minkä vuoksi sinulla on aina otteluiden viralliset tilastot ulottuvillasi. Lisäksi seuraamme otteluiden etenemistä reaaliajassa livetulokset-kohdassamme.

Jokaisesta lohkovaiheen ottelusta on saatavissa kolme pistettä. Pisteet jaetaan joukkueiden kesken seuraavasti:

  • Voitosta varsinaisella peliajalla 3 pistettä
  • Voitosta jatkoajan tai voittolaukauskilpailun jälkeen 2 pistettä
  • Tappiosta jatkoajan tai voittolaukauskilpailun jälkeen 1 pisteen
  • Tappiosta varsinaisella peliajalla 0 pistettä

Päästäksesi pudotuspeleihin sinun on selvittävä lohkossasi neljän parhaan joukkoon. Se ei kuitenkaan ole ainoa tavoite lohkovaiheessa, sillä kummankin lohkon viimeinen putoaa suoraan alempaan divisioonaan, eikä näin pääse osallistumaan seuraaviin MM-kisoihin. Tämän takia taistelu lohkon häntäpäässä on vähintään yhtä jännittävää kuin lohkon kärjessä. Lisää MM-kisojen lohkoista voit lukea lohkot-sivultamme.

🏒 Jatkoaika ja voittolaukauskilpailu jääkiekon MM-kisoissa

Jääkiekon MM-kisoissa ottelu ei voi päättyä tasapeliin, vaan jokainen ottelu pelataan ratkaisuun asti. Sen takia moni ottelu venyykin jo lohkovaiheessa jatkoajalle.

Jos lohkovaiheen ottelu on 60 minuutin jälkeen tasan, pelataan viiden minuutin jatkoaika. Pelimuotona toimii kansallisista liigoista tuttu kolmella kolmea vastaan (3vs3), joka takaa jännittäviä hetkiä jatkoajalle. Jos kumpikaan joukkue ei saa jatkoajan aikana maalia aikaiseksi, edetään voittolaukauskilpailuun.

Voittolaukauskilpailussa ammutaan viisi laukausta joukkuetta kohden. Enemmän maaleja ensimmäisen viiden kierroksen aikana tehnyt joukkue voittaa ottelun ja saa voitostaan kaksi pistettä. Jos viiden laukojan jälkeen tilanne on tasan, jatketaan äkkikuolema -periaatteella.

Pudotuspeleihin päästäessä jatkoajan säännöt muuttuvat hieman. Sekä puolivälierissä, välierissä että pronssiottelussa pelataan tarvittaessa kymmenen minuutin jatkoaika kolmella kolmea vastaan, mikä jälkeen lauotaan voittolaukauskilpailu, jos tilanne on edelleen tasan.

Finaalissa ei sen sijaan enää ammuta voittolaukauskilpailua, vaan ottelussa pelataan 20 minuutin jatkoeriä aina ratkaisuun saakka. Myös finaalissa jatkoaika pelataan kolmella kolmea vastaan. Viimeisen kerran finaali on ratkottu voittolaukauskilpailulla vuonna 2018, jolloin Ruotsi voitti MM-kultaa Sveitsiä vastaan pelaamansa finaalin jälkeen. Vuodesta 2019 eteenpäin MM-finaalia ei ole enää voitu ratkaista rankkarikisalla.

Kun voittolaukauskilpailun avulla ratkaistun ottelun lopputulosta raportoidaan, ei kaikkia voittolaukauskilpailussa tehtyjä maaleja sisällytetä tulokseen. Sen sijaan voittajalle lisätään yksi maali varsinaisen peliajan tuloksen päälle. Jos siis varsinainen peliaika päättyy 2-2, on lopputulos voittolaukauskilpailun jälkeen 3-2.

⏰ Milloin vuoden 2024 jääkiekon MM-kisat pelataan?

Jääkiekon maailmanmestaruuskisojen avausottelu pelataan perjantaina 10. toukokuuta klo 17:20. Avauskierroksella ottavat yhteen Sveitsi ja Norja sekä Suomi ja Tšekki Prahassa ja Slovakia ja Saksa sekä Ruotsi ja USA Ostravassa. Finaali pelataan Prahan O2-areenalla sunnuntaina 26. toukokuuta klo 21:20.

🏟 Missä jääkiekon MM-kisat 2024 pelataan?

Tämän vuoden MM-kisat pelataan Tšekissä. Kaikki ottelut pelataan Prahassa ja Ostravassa. Lohko A pelaa ottelunsa Prahan O2-areenalla ja lohko B puolestaan Ostravar Arénalla. Pudotuspeleissä puolivälierät jaetaan puoliksi areenoiden välillä, mutta kaikki välierät ja mitalipelit pelataan O2-areenalla.

🥇 Mikä joukkue on voittanut eniten maailmanmestaruuksia?

Vuosien varrella Kanada on voittanut MM-kultaa yhteensä 28 kertaa. Se ohitti Neuvostoliiton ja Venäjän yhteen lasketut mestaruudet vuonna 2023.

🇫🇮 Kuinka monta kertaa Suomi on voittanut jääkiekon MM-kultaa?

Leijonat ovat voittaneet MM-kultaa neljästi – vuosina 1995, 2011, 2019 ja 2022.

🏆 Mitkä ovat Leijonien muut suuret saavutukset jääkiekossa?

Kolmen maailmanmestaruuden lisäksi Suomi on voittanut kahdeksan MM-hopeaa, 3 MM-pronssia sekä yhden olympiakullan, kaksi olympiahopeaa ja neljä olympiapronssia.

📣 Livetulosten seuranta läpi historian

Nykyään urheilutapahtumien seuraaminen ympäri maailmaa on lähes naurettavan helppoa. Livetulokset löytyvät ottelusta kuin ottelusta, ja otteluiden liveseuranta onnistuu miltä tahansa laitteelta ja mistä päin maailmaa tahansa. Näin ei kuitenkaan ole aina ollut, ja aikanaan otteluiden liveseuranta oli todellisen työn ja tuskan takana.

Vanhin tunnettu suoran raportoinnin muoto on 1890-luvulta, jolloin otteluiden tuloksia lähetettiin eteenpäin telesähkeellä. Vuonna 1896 Montréal Canadiensin kotiareenalle Victoria Rinkille pystytettiin sähkeen vastaanottokeskus, jotta kannattajat pystyivät seuraamaan Stanley Cupin finaalin tuloksia Montréalin ja Winnipegin välillä reaaliajassa.

Vuonna 1923 järjestettiin ensimmäinen jääkiekko-ottelun radiolähetys, kun Kanadan OHA:ssa pelattu Midlandin ja Pohjois-Toronton välinen ottelu lähetettiin testilähetyksenä paikallisradiossa. Vasta vuonna 1933 pystyi koko Kanada seuraamaan NHL-pelejä radion välityksellä.

Ensimmäinen televisioitu jääkiekkopeli on vuodelta 1940. Tämän jälkeen kesti kuitenkin vielä 15 vuotta, ennen kuin pelejä alettiin näyttää säännöllisesti televisiossa. Tärkein syy tälle ei kuitenkaan ollut teknologian puute, vaan se, etteivät pelaajat ja liiga olleet yhtä mieltä siitä, kuinka TV-tulot tulisi jakaa. Nykyään käytännössä kaikki NHL-ottelut voi nähdä joko TV:n tai striimauspalveluiden välityksellä.

Internetin mukaantulo on muuttanut maailmaa myös livetulosten seurannan suhteen. Nykyään käytännössä kaikki maailman joukkueet ja urheilulajit on mahdollista löytää netistä, ja jokaisesta ottelusta löytyy liveraportti muodossa tai toisessa. Jääkiekon MM-kisojen aikana löydät livetulokset kaikista otteluista sivultamme jääkiekon-mm.com.

Liveseuranta vedonlyöntiyhtiöiden sivuilla

Ei ole suinkaan harvinaista, että vedonlyöntiyhtiöt, joiden päätarkoitus on tarjota vetoja jääkiekon MM-kisojen otteluista, raportoivat myös tuloksista reaaliaikaisesti kotisivuillaan. Monilla vedonlyöntiyhtiöillä on sivu, jolla ne luettelevat parhaillaan käynnissä olevien ottelujen tuloksia, jotta sivuston pelaajat voivat seurata tuloksia reaaliajassa.

Liveseuranta on äärimmäisen hyödyllinen myös heille, jotka haluavat lyödä livevetoja, mutta eivät ole syventyneet ottelupareihin etukäteen. Livevetojen pelaaminen kasvattaakin suosiotaan koko ajan. Monessa tapauksessa pelaajat myös yhdistelevät livevetoja ennen peliä lyömiinsä vetoihin, jolloin he voivat nostaa voittomahdollisuuksiaan tai pienentää tappion mahdollisuutta ottelujen kulun perusteella.

Kun pelaat livenä, sinulla on siinä mielessä etulyöntiasema, että ehdit rakentaa hyvän käsityksen ottelun kulusta ja joukkueiden voimasuhteista ennen kuin lyöt vetosi. Samalla tulee kuitenkin huomioida, että kertoimet muuttuva livevedonlyönnissä jatkuvasti pelitapahtumien seurauksena – oikea ajoitus on siis kaiken a ja o.

🏒 Huippujoukkueiden kohtaamiset ennen ja nyt

Tilastojen valossa mitalikamppailut tullaan käymään Kanadan, Ruotsin, USA:n ja Suomen välillä. Lisäksi himmeämpien mitalia tavoittelijoita saattavat olla Sveitsi ja Tšekki. Muilla joukkueilla mahdollisuudet mitalipeleihin ovat marginaaliset. MM-kisoja voi ajatella kaksiosaisina: alkulohkoissa saadaan osviittaa pelaajien ja joukkueiden kisakunnosta, mutta vasta pudotuspeleissä suosikkijoukkueet punnitaan kunnolla.

Jos MM-kisoja tarkastellaan historian valossa, on eniten mestaruuksia kahminut maa Kanada, jolla on kasassa 28 maailmanmestaruutta. Seuraavaksi tulee Neuvostoliitto, jolla on 22 MM-kultaa. Jos Venäjän ja Neuvostoliiton maailmanmestaruudet lasketaan yhteen, nousee maa yhden päähän Kanadasta 27 maailmanmestaruudella. Venäjä ei kuitenkaan tällä hetkellä saa osallistua IIHF:n turnauksiin. Tšekillä on taskussaan 12 kultamitalia, jos Tšekkoslovakian kulta-ajat lasketaan mukaan, ja Ruotsilla 11. Jos kevään 2024 MM-kisat etenevät Suomen kannalta suotuisasti, voittaa se historiansa viidennen maailmanmestaruuden.

Kokonaisuudessa eniten mitaleita on niin ikään Kanadalla, jolla niitä on kaikkiaan 53. Neuvostoliiton ja Venäjän yhteen laskettu mitalisaalis on 47, ja nykyisin mitalisuosikkien kyydistä pudonneella Tšekillä, Tšekkoslovakian mestaruudet mukaan luettuna, mitaleja on niin ikään 47. Ruotsi on nykyisistä maista MM-kisojen mitalitaulukon toisena 47 mitalillaan. Suomalaisten näkökulmasta lopputulosten kannalta merkittävimmät taistot on käyty rakkaan vihollisen Ruotsin kanssa. Neljästä MM-kullastaankin Suomi on voittanut kaksi juuri Ruotsia vastaan. Kaikki Suomen voittamat MM-finaalit ovat takuuvarmasti kansalaisten muistoissa:

  • Ruotsissa voitettu MM-kulta vuonna 1995 oli Suomen voitoista varmasti makein. Ruotsi kaatui maalein 4-1.
  • Slovakiassa pelatussa finaalissa 2011 Suomi kaatoi Ruotsin murskaluvuin 6-1.
  • Vuonna 2019 Suomi voitti finaalissa Kanadan 3-1.
  • Kotikisoissa vuonna 2022 Suomi kaatoi finaalissa niin ikään Kanadan jatkoajan jälkeen maalein 4-3.

Jättiläisten kamppailu — Kanada ja Venäjä

Vedonlyöntitilastojen kärjessä porskuttavat suurmaat ovat kohdanneet useita kertoja MM-kisojen mitalipeleissä. Viime aikoina maat ovat näyttäneet toisilleen, kuinka karvaalta tappio voi oman kotiyleisön edessä tuntua. Vuonna 2007 Kanada voitti Venäjän tämän kotikisoissa Moskovassa, kun taas vuotta myöhemmin Venäjä kosti kaatamalla Kanadan Québecissä. Nämä kaksi kiekkoilun mahtimaata ovat nostaneet pelaajien henkilökohtaisen taidon täysin omiin sfääreihinsä, ja niiden kohtaaminen MM-finaalissa olisi varmasti ikimuistoinen kohtaaminen. Vuonna 2024 Venäjä ei kuitenkaan ole mukana jääkiekon MM-kisoissa, sillä maa suljettiin kaiken kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle.

Mahdolliset yllättäjät – Sveitsi ja Tšekki

Molemmilla joukkueilla on kaiken osuessa nappiin mahdollisuudet mitaliotteluihin. Varsinkin Sveitsi on viime vuosina väläytellyt. Ensin se selvitti tiensä finaaliin vuonna 2013, ja toisti temppunsa viittä vuotta myöhemmin. Tšekki kävi 2000-luvulla läpi melkoisen alakulon, mutta alkaa taas saada maailman kärkeä kiinni ja onnistui voittamana pronssia vuoden 2022 MM-kisoissa.

Villejä veikkauksia – kuka voittaa?

Vuoden 2019 kisoissa Suomi näytti muille maille mallia siitä, kuinka nuorella ja nälkäisellä joukkueella voi mennä vaikka päätyyn asti. Toisaalta vuoden 2022 kotikisoissa Leijonilla oli kasassa todella kokenut ja nimivahva joukkue, joka niin ikään päätti turnauksen kultajuhliin. Jukka Jalosen valmentama joukkue voi siis voittaa monella tavalla. Sukupolvenvaihdos on edessä myös Ruotsilla, ja voi olla, että sen joukkueessa tulee tänä vuonna olemaan enemmän nuoruutta kuin tähtiloistoa. Kanada on aina vahva, mutta sen pelaajien sitoutuminen Pohjois-Amerikassa kakkosluokan kilpailuksi nähtyyn MM-turnaukseen on kyseenalaista. USA on mielenkiintoinen maa, sillä se on ainoa jääkiekon suurmaa, joka ei ole vuosikymmeneen onnistunut arvokisoja voittamaan. Kovaa nousua jääkiekon eliittimaiden rinnalle tekee puolestaan Sveitsi, joka on jo jättänyt esimerkiksi Slovakian kauaksi taakseen. Olisiko maasta jo MM-kisojen kuninkaaksi?

💥 Luettelo: Hullut tulokset maajoukkueturnausten historiassa

Jääkiekko on yksi niistä urheilulajeista, joissa voi sattua mitä tahansa. MM-kisojen aikana eri ottelujen lopputulokset eivät aina kuvastakaan ottelun todellista kuvaa. Toki suosikit yleisesti lunastavat odotukset, mutta joskus pienemmät kiekkomaat yllättävät ja nostattavat otsikoita. Alle on lueteltu muutamia yllättäviä tuloksia jääkiekkohistoriasta.

USA – Neuvostoliitto, olympialaiset 1980

Miracle on Ice. Useimmat ihmiset tunnistavat tämän ottelun siitä kerrottujen myyttien ja sankaritarinoiden – tai siitä ilmestyneen elokuvan – perusteella. USA:n valmentajalla Herb Brooksilla oli käsissään vain yliopistopelaajista koostuva maajoukkue, kun hän luotsasi ryhmänsä Lake Placidin olympialaisiin vuonna 1980. Kaikki uskoivat, ettei Yhdysvalloilla olisi mitään mahdollisuutta turnauksen finaalipeleihin, ja kun joukkue sai mitalisarjan toiseksi viimeisessä ottelussa vastaansa sen ajan parhaan jääkiekkojoukkueen, Neuvostoliiton, olettivat ihmiset tuloksen olevan jo selvä. Kaikkia ennakko-odotuksia vastoin USA onnistui kuitenkin kaatamaan maailmantähtiä vilisevä punakoneen 4–3. Kun Yhdysvallat vielä mitalisarjan viimeisessä ottelussa kukisti Suomen, voitti se olympiakultaa.

Saksa – Tšekki, World Cup 1996

Saksa on tällä hetkellä kovassa nousussa oleva jääkiekkomaa. Vuonna 1996 se oli kuitenkin jääkiekon lilliputtivaltio, jolta ei odotettu menestystä missään kisoissa, joihin se osallistui. Tšekki puolestaan oli yksi jääkiekon mahtimaita ja tulevien olympialaisten voittaja. Sillä oli riveissään maaliman suurimpia tähtiä, kuten Jaromir Jagr, Robert Reichel ja Petr Nedved. Joukkue oli kuitenkin aloittanut World Cupin todella huonosti, ja hävinnyt Suomea vastaan 7–3 sekä Ruotsille 3-0. Suurin pommi oli kuitenkin vasta tulossa. Kaikki odottivat Tšekin tulevan sisuuntuneena lohkovaiheen viimeiseen otteluun Saksaa vastaan puhdistaakseen maineensa. Se kuitenkin hävisi Saksalle 7–1 ja poistui World Cupista häpeällisellä maalierolla 4-17.

Valko-Venäjä – Ruotsi, olympialaiset 2002

Tre Kronor lähti vuoden 2002 Salt Lake Cityn olympialaisiin kovin odotuksin. Ennen olympialaisia joukkueen valmentaja Hardy Nilsson brändäsi joukkueen pelaaman jääkiekon ”Big Ice Hockeyksi”, joka olikin murskaavan tehokas alkusarjassa. Ruotsi voitti kaikki ottelunsa maalierolla 14–4, ja sai palkkioksi puolivälierässä vastaansa ennakolta heikoimman jatkoon päässeen joukkueen, Valko-Venäjän. Huhujen mukaan Valko-Venäjän joukkue oli jo varannut paluuliput kotiin ottelua seuraavalle päivälle. Joukkue kuitenkin yllätti kaikki, ja laittoi Ruotsin todella ahtaalle. Kun peliä oli jäljellä vain kolme minuuttia, peli oli 3-3 ja kaikki oli vielä auki. Sitten Vladimir Kopats päätti ampua kohti Ruotsin maalia keskialueelta, ja Ruotsin maalivahti Tommy Salo mysteerisesti pomputti kiekon olkapäänsä kautta omaan maaliinsa. Valko-Venäjä voitti ottelun 4-3 ja teki yhden jääkiekkohistorian suurimmista yllätyksistä.

Saksa – Kanada, olympialaiset 2018

Yksi nykyaikaisen jääkiekon suurimmista paukuista tapahtui vasta kolme vuotta sitten, Pyeongchangin olympialaisissa 2018. Saksalla oli kisoissa pitkästä aikaa kunnollinen joukkue, mutta kukaan ei silti olettanut, että se voisi laittaa kampoihin jääkiekon suurmaille. Joukkue aloitti alkulohkon häviämällä Suomelle ja Ruotsille ja voittamalla Norjan. Ennen pudotuspelejä joukkue oli sijoitettu kisojen yhdeksänneksi. Sen jälkeen joukkueelle kuitenkin tapahtui jotain mystistä. Ensin Saksa pudotti Ruotsin jatkosta maalein 4-3. Sen jälkeen joukkue otti finaalissa niskalenkin lajin suurimmasta maasta, Kanadasta, ja eteni finaaliin samoin lukemin kuin Ruotsia vastaan. Finaalissa Saksa vielä pakotti Venäjän jatkoajalle, ennen kuin taipui itseään suuremman kiekkomaan edessä.

USA – Saksa, MM-kisat 2023

Vaikka USA ei kuulu MM-kisojen kestofinalisteihin (maa on pelannut MM-kisojen finaalissa viimeksi vuonna 1960), voi tätä tulosta pitää silti melkoisena jymypaukkuna. Saksa ei nimittäin ollut ennen kevättä 2023 pelannut MM-kisojen finaalissa 93 vuoteen. USA oli lisäksi pelannut Suomen ja Latvian MM-kisoissa uskomattoman viihdyttävää ja tehokasta jääkiekkoa ja näyttänyt koko turnauksen vakuuttavimmalta joukkueelta. Vaikuttavuus jatkui myös Saksaa vastaan, sillä USA meni 2-0 johtoon alle neljässä minuutissa ja näytti jo ratkaisevan välieräottelun alkuunsa. Saksa kuitenkin tuli ensimmäisen erän aikana tasoihin, vain todetakseen, että USA karkasi toisessa erässä taas johtoon. Todellinen yllätyshetki nähtiin puolitoista minuuttia ennen loppua, kun Marcel Noebels tasoitti ottelun ja pakotti sen jatkoajalle. Jatkoaikaa ehti kulua seitsemän ja puoli minuuttia, kunnes Frederik Tiffels kiskaisi Saksan välierävoittoon ja pudotti amerikkalaiset pronssiotteluun.